Gezonde Suikervrije Worteltaart
Ik kook enorm graag, en dit gecombineerd met mijn constante zoektocht naar lekkere maar gezonde gerechten resulteert in deze regelmatige blogpost met gerechten. Ik vind ze overal: via vrienden en kennissen, op het internet en af en toe ook in een hardcopy kookboek. Bijna altijd moet ik ze aanpassen totdat ze echt naar mijn hand en smaak gezet zijn.
Vandaag:
Suikervrije worteltaart
Wat hebben we nodig?
– 200 gram amandelmeel
– 400 gram geraspte wortels
– 2 bananen
– 10 dadels
– 75 gram walnoten
– 4 eieren
– 75 gram kokosolie
– beetje kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– beetje citroensap
Werkwijze:
We smelten allereerst de kokosolie in een pannetje en voegen dan gedurende korte tijd de ontpitte dadels toe.
Dit (natte) mengsel doen we in de keukenrobot en daar voegen we de banaan in stukjes, de eieren en de walnoten toe totdat we een plakkerig deeg krijgen.
Voeg dan de wortels toe, alsook citroen voor de smaak.
In een aparte kom maak je een (droog )mengsel van amandelmeel, kaneel en bakpoeder
Aan de kom met het droge mengsel schep je langzaam het natte wortelmengsel bij.
Je mengt dit met een mixer of met een garde tot een fijn mengsel van alle ingredienten bij elkaar.
Doe de mix in een cakevorm en bak dit voor 60 minuten in een op 175 graden verwarmde oven.
De worteltaart kunnen we ook garnieren met een creamcheese.
Hiervoor hebben we het volgende nodig
– 150 gram roomkaas
– 2 eetlepels honing
– beetje citroensap
Doe in een kom de roomkaas en honing en voeg hier wat citroensap aan toe. Mix dit tot een luchtig geheel.
Haal de worteltaart uit de oven en laat wat afkoelen. Smeer hier de creamcheese bedekking op.
Succes ! Eet smakelijk en blijf Optimaal Fit !