Gezonde Heerlijke Broccoli Puree
Net zoals brood bij het ontbijt, wordt het gebrek aan aardappelen bij het diner door veel mensen als iets onoverkomelijks aanzien. Met dit recept heb je het idee dat je broccolipuree met echte aardappelen aan het eten bent. Het is daarenboven lekker vullend maar volledig aardappelvrij en gezond.
Wat hebben we nodig?:
1 grote broccoli per persoon
Olijfolie
peper & zout
nootmuskaat
Werkwijze:
Begin met de broccoli in kleine kleine stukken te snijden. Belangrijk hierbij is om ook de stengel te gebruiken. Snij eerst de harde schil van deze stengel en fileer het overblijvende binnenste in fijne schijfjes.
Vervolgens alles 5 minuten koken in zout water. Giet het water af en bak de broccoli in een opgewarmde pan met olie (ruim voldoende). Ondertussen goed blijven roeren zodat de broccoli niet kan verbranden. Tenslotte de broccoli pureren en kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Het geheel kan nog smeuïger gemaakt worden door extra olijfolie toe te voegen tijdens het pureren.
Succes ! Eet smakelijk en blijf Integraal Fit !