Beau Warre kano Water mysterieuze stof

De Mysterieuze Stof WATER

De zomervakantie is weer begonnen !
De geur van bbq, het geluid van een leuk festival,  zoemende insecten, warme zomer-avonden …. we kijken er een jaar lang naar uit en eindelijk is het dan zover.
Tijd om een beetje te onthaasten en ontspannen.  Of toch niet dit jaar ?


Reizen mag weer maar wordt sterk afgeraden. Grote groepen zijn te vermijden, en we mogen wel dansen maar alleen of op voldoende afstand van elkaar. Redenen genoeg om te zuchten

Maar …laat de pret niet bederven, er zijn activiteiten genoeg die je in de buitenlucht kan doen met respect voor de natuur en een weldaad voor je geest !
Een belangrijk essentieel nutriënt voor alles wat leeft is water.
Water kan ontspannend werken, denk maar aan een heerlijk warm bad na een drukke dag of het geluid van de klotsende golven aan zee of de regendruppels die zachtjes op het dakraam tikken.

Water werkt echter ook als een energieboost wanneer je de dag start met een ijskoude douche of een frisse duik neemt in een bergmeertje na een inspannende wandeling. Dit zijn echte aanraders, studies tonen aan dat koude-therapie goed is voor je immuunsysteem.

Water is een mysterieuze stof. Tot op de dag van vandaag blijven vele eigenschappen van water volstrekt onverklaarbaar en buiten het bereik van een duidelijke wetenschappelijke uitleg.
Wat we wel weten is dat water niet enkel belangrijk is voor de omgeving rondom ons maar dat het ook van essentieel belang is voor de werking van elke cel in ons lichaam, of het nu gaat over zenuwgeleiding, spiercontractie of celdeling
Drink dus, zeker in de warme zomermaanden, voldoende water !

Het beste water om te drinken is gevitaliseerd en gezuiverd water. Dit heeft een mooie kristalstructuur, net als helder bronwater. Dit in tegenstelling tot kraanwater waarbij de structuur bijna volledig is vergaan. Als je meer wil weten over de vaak nog onverklaarde eigenschappen van water kan je  ‘the fourth fase of water ‘ lezen van Gerald Pollack (https://www.pollacklab.org/)